Pošli na ekskurziju u jedan hotel, a odveli ih u drugi

Dva autobusa osnovaca krenula su na ekskurziju u Vrnjačku Banju i umesto u hotelu koji su roditelji platili, završili na drugom mestu.

Sedmaci Osnovne škole "Nikola Tesla" išli su na dvodnevnu ekskurziju u Vrnjačku Banju. Ono što su očekivali, međutim, nisu dobili. Za to su saznali u autobusu. Odmah su pozvali roditelje, a oni hotel.

"U hotelu za koji smo mi mislili da idu kažu da oni ne očekuju decu i da su ugovor sa školom raskinuli pre dva meseca. U hotel u koji deca zaista odlaze, očekuju ekskurziju i ne znaju uopšte šta ih pitamo, zašto postavljamo pitanje da li deca tu dolaze", kaže zamenica predsednika Saveta roditelja OŠ "Nikola Tesla" Milica Gregorić.

Roditelji kažu da agencija tvrdi da je obavestila školu o promeni hotela još 5. aprila, ali da ta informacija nije do njih stigla.

Nezvanično, čak i nastavnici koji su decu vodili na ekskurziju, za promenu su saznali tek kad su krenuli na put.

Gregorićeva navodi da iz agencije tvrde da su hoteli bili iste kategorizacije.

"Mi imamo slike koje su nam deca slala, to nije ono što smo mi platili. Šta je pitanje ko je postavljeno, ko je kriv, ko je odgovoran, ko stoji iza svega ovoga i da li će neko, na kraju krajeva, odgovarati ili će opet biti deci bilo lepo, deca su se super provela. Da, jesu. Neko je dva autobusa napunio sa maloletnom decom i za nas rodtelje ih odvezao na nepoznatu adresu", ističe Gregorićeva.

Roditelji, koji su za ovu ekskurziuju izdvojili 8.700 dinara, kažu da organizacija od početka nije bila dobra. Ispostavilo se da agencija koju su izabrali ne ispunjava uslove, pa je posao još krajem prošle godine preuzela druga.

O izboru se zbog nedostatka kvoruma izjašnjavalo i preko imejla, ali zvaničan dokument o tome kako se glasalo ne postoji.

Deca su se sa ekskurzije vratila u petak, a roditelji čekaju odgovore iz Ministarstva, inspekcije, škole.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 21. maj 2019, 10:42) - anonymous [neregistrovani]

Odgovornost škole

Zna se ko je odgovoran ako je direktor škole obavešten a roditelji i nastavnici nisu

(ponedeljak, 20. maj 2019, 22:51) - Mara [neregistrovani]

Ko je odgovoran?

Mislim da je problem u tome što niko roditelje nije obavestio o promeni hotela. To je trebalo škola da uradi.

(ponedeljak, 20. maj 2019, 21:33) - anonymous [neregistrovani]

Hmm

Skromno pitanje

Kakve veze ima ministarstvo sa ovim i slicnim predmetima???

Hteli roditelji sa skolom ekskurziju, nasli agenciju, sklopili ugovor.

Ako ugovor nije ispunjen lepo podnesite zalbu agenciji, ako treba tuzite ih , ali molim vas....nemojte vise ministarstvo mesati u nesto sa cime oni nemaju nikakvu vezu