Šetnja vredna 305.000 dinara

Fondacija "Novak Đoković" po peti put je učestvovala u humanitarnoj manifestaciji "Prošetaj milju za osmeh", koju organizuje beogradska internacionalna škola PRIMA.

Ulaznice za ovu tradicionalnu šetnju bile su majice u vrednosti od 700 dinara, a novac prikupljen njihovom kupovinom namenjen je nabavci opreme za jedanaest isturenih odeljenja iz devet osnovnih škola u Srbiji.

Šetnji su, pored Maje Kremić, nacionalne direktorke Fondacije Novak Đoković, i Bridžit Makintoš, direktorke internacionalne škole PRIMA, prisustvovali naš glumac Bojan Perić, kao i više od 350 dece sa roditeljima, koji su svojim dolaskom podržali ovu humanu akciju.

"Od 2014. godine, kao Fondacija najboljeg tenisera sveta, već peti put u maju šetamo jednu milju i prikupljamo novac za odabrani projekat koji kasnije u toku godine sprovedemo", rekla je Maja Kremić, navodi se u saopštenju Fondacije.

Nakon šetnje, najmlađi učesnici uživali su igrajući se na sportskim poligonima, kreativnim igraonicama i prolećnom sajmu, kao i u druženju sa popularnim glumcem Bojanom Perićem, koji je otvorio manifestaciju.

Direktorka internacionalne škole PRIMA Bridžit Makintoš navela je da je za nju najveći uspeh ovog projekta u tome što već godinama unazad stavlja osmehe na dečja lica.  

"Sva deca zaslužuju detinjstvo u jednakim uslovima, a mi smo današnjim gestom pokušali da se za jedan korak približimo ovom cilju", istakla je direktorka internacionalne škole PRIMA.

Šetnji je prisustvovalo i 14 osnovaca iz škole "Julijana Ćatić" iz sela Ramaće i Ugljarevac u okolini Kragujevca, čija je direktorka Svetlana Živanović iskazala veliku zahvalnost Fondaciji Novak Đoković što je odabrala da baš njihova ustanova bude jedna od devet kojoj će pomoći.

Za škole mališana iz okoline Sremske Mitrovice, Aleksinca, Vlasotinca, Smedereva i Kragujevca, prodajom majica prikupljeno je 270.000 dinara, dok je zahvaljujući donacijama prijatelja ukupna suma dostigla 305.000 dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво