Stefanović u Vašingtonu sa zvaničnicima o borbi protiv pranja novca i korupcije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se u Vašingtonu sa podsekretarkom za terorizam i finansijsko-obaveštajnu delatnost Ministarstva finansija SAD i sa zamenikom pomoćnika sekretara Međunarodnog biroa za narkotike i sprovođenje zakona, Sigal Mandelkerovom i Jorganom Endrjusom.

Stefanović je američkoj podsekretarki rekao da je Srbija usvojila više više zakonskih i podzakonskih akata u oblasti u borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma, istakavši da su u potpunosti implementirane preporuke Međuvladine organizacije za borbu protiv pranja novca (FATF) kako bi naša država bila skinuta sa "sive liste" te organizacije, saopštio je MUP.

Osim usvajanja nove zakonske regulative, značajno su, kako je rekao ministar Stefanović, unapređeni resursi i kapaciteti u borbi protiv pranja novca, dok je Mandelkerova pohvalila je posvećenost Srbije i istakla neophodnost saradnje naših država na tom polju.

U razgovoru sa Endrjusom Stefanović je naglasio da je srpska policija tokom 2018. godine zaplenila više od četiri tone droge, kao i da je za samo četiri meseca ove godine oduzela više od dve tone narkotika.

Ministar je posebno istakao zainteresovanost za održavanje obuka za srpske policajce u oblasti borbe protiv korupcije, trgovine ljudima, kao i na polju finansijskih istraga i visokotehnološkog kriminala.

Jorgan Endrjus je naglasio da je srpska policija pouzdan partner u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи