Brnabić: Veće poverenje građana u digitalizaciju

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da živimo u vreme informatičke revolucije koja će promeniti svet najbrže do sada.

Ana Brnabić je, u intervjuu na konferenciji "Didžital dej", rekla da se u Srbiji govori o digitalizaciji, što pokazuje da trčimo u korak sa svetom.

Navela je da se Srbija u tom smislu mnogo menja i podsetila je da je digitalizacija bila njen prioritet prilikom predstavljanja ekspozea u Skupštini. Dodaje da tada mnogi nisu razumeli o čemu govori, ali da je danas drugačija priča i da se vidi kako se država menja.

Premijerka je rekla da život u vreme informatičke revolucije pruža šansu da se promeni sudbina zemlje.

Navodi da sada zemlje koje nisu bile lideri nakon prethodnih industrijskih revolucija imaju šansu da to isprave. Dodaje da je potrebno promeniti pravni okvir i uložiti u obrazovanje da bismo mogli da trčimo trku sa najrazvijenijim zemljama.

Ana Brnabić ističe da je najteže uspostaviti poverenje kada su promene najveće, a u ovom trenutku su, kako je ocenila, ogromne. Podseća da su neki govorili da im ne treba digitalizacija kada nemaju ni kanalizaciju.

Ali, dodaje, radi se više stvari paralelno.

"Ako trčite u korak s vremenom, imaćete više sredstava da završite više stvari", rekla je premijerka.

Ističe da se uspostavlja poverenje između toga što vlada radi i građana, koji sada znaju šta znači digitalna javna uprava.

Istakla je kao primere elektronski servis za prijavu beba kao i elektronski recept koji je pokazao da i stariji ljudi mogu da razumeju šta znači digitalizacija.

Osvrnula se i na problem lažnih vesti navodeći da one predstavljaju ogroman problem za koji niko u svetu nije našao rešenje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво