Popović: Mogućnost žalbi na odluku o doktoratu Malog

Svi zaposleni na Univerzitetu u Beogradu koji su u nastavnom ili naučnom zvanju mogu podneti inicijalnu žalbu na odluku nastavno-naučnog veća FON-a o doktoratu aktuelnog ministra finansija Siniše Malog, odlučeno je na sednici Senata UB.

Žalbe se mogu podneti do 24. maja, a rektorka Univerziteta prof. Ivanka Popović sve žalbe proslediće Odboru za profesionalnu etiku UB, koji će u roku od 120 dana doneti konačnu odluku. Time će biti stavljena tačka na ceo slučaj.

Stručna komisija koju je formirao FON, dala je mišljenje da doktorat aktuelnog ministra finansija nije plagijat i da ga treba promovisati u zvanje doktora nauka. Njihovo stručno mišljenje usvojila je Etička komisija FON-a, a zatim i nastavno- naučno veće FON-a (od 100 prisutnih 72 bilo za).

Pravilnikom UB predviđeno je da samo rektor može podneti žalbu Odboru za profesionalnu etiku, jer je univerzitet inicirao preispitivanje originalnosti doktorata Siniše Malog.

Kako bi se obezbedila transparentnost celog postupka, kaže Popovićeva, Senat je da današnjoj sednici odlučio da svi zaposleni na UB koji su u nastavnom ili naučnom zvanju mogu da podnesu žalbu.

"Senat je danas obavešten od dekana FON-a šta je bila odluka njihovog nastavno-naučnog veća po tom pitanju. Sada se otvara mogućnost podnošenja žalbi", rekla je rektorka Popović novinarima nakon sednice Senata.

Nakon toga, rektorka će sve inicijalne žalbe proslediti Odboru za profesionalnu etiku UB, što je druga instanca koja će se baviti žalbama.

"Oni imaju 120 dana da donesu konačnu odluku i time će se postupak završiti", naglasila je ona.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво