Do željenih destinacija u Vojvodini uz pomoć IPA programa

Poslednjih godina pojedina mesta u Vojvodini postaju prave turističke meke, ne samo za domaće već i inostrane goste. Slano Kopovo u opštini Novi Bečej samo je jedna od takvih destinacija, ali do te oaze nedirnute prirode zbog lošeg puta nemoguće je stići. Zato je opština Novi Bečej uz pomoć IPA programa prekogranične saradnje sa Mađarskom obezbedila osamdeset hiljada evra za rekonstrukciju puta na kojem radovi kreću već ovih dana.

Put do slanog kopova, ni terenski automobili ne mogu savladati vodu i blato pa često ostaju tu zaglavljeni satima u očekivanju pomoći,na svu sreću ovim mukama dolazi kraj.

"Značaj ovoga puta je ogroman ima višestruk značaj pre svega iz ugla projekta turističkog ali i ugla lokalne zajednice , jer će korisnici poljoprivrednog zemljišta moći da ga koriste", kaže Novica Blažin, član projektnog tima.

Turisti koji stignu u ovu oazu nedirnute prirode pogotovo u jesenjem periodu uživaju u prirodi I svemu onome šta im ona pruža.

"Ovo je područje vrlo specifično ne samo za našu državu već i Evropu, slobodno mogu da kažem ovde se razvija vrlo specifični biljni i životinjski svet i opstaje", kaže Silvija Ivanić Stručni saradnik Slanog Kopova. 

Opština Novi Bečej iz svog budžeta za ovu godinu pored finansiranja ovog puta predvidela je idruge slične projekte.

"Nivo investicija je milijardu četri stotine miliona dinara od toga veći deo čini zgradnja novih saobraćajnica negde oko stotinu četrdeset miliona dinara,rekonstrukcija dvorca Heterlendi preko tristotine miliona dinara", kaže Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej.

Sve ove investicije su i najbolji garant da će turisti koji posećuju  ovaj deo Srbije do željenih destinacija stizati mnogo brže i jednostavnije a veliku korist će imati i lokalno stanovništvo.

broj komentara 0 pošalji komentar