Evropa na Trgu Nikole Pašića

Na Trgu Nikole Pašića u Beogradu održava se manifestacija "Grad Evrope", koja je deo proslave Dana Evrope.

Manifestaciju je otvorio šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji Sem Fabrici. Tom prilikom je rekao da je suština Evropske unije u raznolikosti i da se nada da će Srbija jednoga dana kada postane njen član doprineti toj raznolikosti.

"Evropska Unija nije samo na Dan Evrope, 9. marta uz Srbiju, već svakog dana. Cilj ove manifestacije da se građanima približe vrednosti EU i onoga što ona radi", rekao je Fabrici. 

Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji se zahvalio EU na podršci.

Ambasadorka Rumunije Oana Kristina Popa je na manifestaciji na Trgu Nikole Pašića pozvala Srbiju da nastavi reforme i evropski put.

Manifestacija Grad Evrope je deo kampanje EUzaTEBE, kojom se promovišu rezultati razvojne pomoći EU Srbiji u okviru procesa evropskih integracija. U fokusu je ono što je do sada postignuto, ali i mogućnosti za dalju saradnju u mnogim oblastima, poput obrazovanja, kulture, poljoprivrede, zaštite životne sredine, energetike.

Organizatori su obećali da će ovde svaka generacija moći da pronađe nešto za sebe. Trg Nikole Pašića podeljen je na nekoliko zona i u svakoj su određeni sadržaji.

Na primer, u jednoj zoni su štandovi zemalja evropske unije i tu posetioci mogu da saznaju nešto novo o njima, da se upoznaju sa kulturom tih zemalja, istorijom, kuhinjom, takođe da se informišu i o saradnji Srbije sa svakom od tih država.

Pored muzike i scenskih nastupa, organizovan je kutak za decu, pa uz animatore mogu da se oprobaju u kvizovima, slaganju Lego kockica, trkama i drugim aktivnostima.

Koga zanimaju naučni eksperimenti, imaju priliku da ih vide. Ovde je postavljen teren za basket po FIBA propisima i svako može da se oproba u duelu za košarkaški tron. Za najbolje su prevdiđene nagrade.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи