UNS: Brnabićeva i predsednica Upravnog suda da prime Maju Pavlović

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva premijerku Anu Brnabić i predsednicu Ustavnog suda Vesnu Ilić Prelić da se sastanu sa vlasnicom Kanala 9 Majom Pavlović koja štrajkuje glađu, zbog nepostupanja državnih i pravosudnih organa.

UNS smatra da se dogovorom premijerke, predsednice Ustavnog suda i Maje Pavlović mogu stvoriti uslovi za prekid štrajka.

UNS ističe da je čin Maje Pavlović posledica nemogućnosti da se izbori sa birokratijom i da se njena televizija, kao i ostali lokalni mediji, suočava sa ekonomskim propadanjem zbog nepoštovanja i zloupotrebe medijskih zakona, ali i nedovoljnog izdvajanja novca iz budžeta za finansiranje medijskog sadržaja od javnog značaja.

Maja Pavlović ulazi u 19. dan štrajka glađu i nastaviće ga ispred zgrade u kojoj se nalazi Regulatorno telo za elektronske medije (REM).

UNS poziva novinare, novinarske i medijske organizacije, kao i građane da podrže Maju Pavlović sve vreme trajanja protesta u Beogradu, ali se nada da uz dobru volju vlasti dalje ugrožavanje njenog zdravlja može biti prekinuto.

Maja Pavlović navodi da nadležni organi ne čine ništa kako bi omogućili rad lokalnih medija i da su takse za autorska prava nerealno visoke. Kanal 9 je procesom digitalizacije 2015. postao regionalni medij, što je deset puta povisilo taksu za emitovanje. Upravo zbog oduzimanja lokalne frekvencije Maja Pavlović vodi postupak pred Upravnim sudom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво