Protest sindikata u Beogradu

Sindikati obeležili Prvi maj u Beogradu protestnim skupom, šetnjom i polaganjem venaca na spomenik Dimitriju Tucoviću. Na protestu zatražene veće plate i uslovi za dostojanstven rad.

Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost" obeležili su Međunarodni praznik rada protestnom šetnjom od Trga Nikole Pašića do spomenika Dimitriju Tucoviću na Trgu Slavija.

Na Trgu Nikola Pašića pročitan je proglas "Veće plate – za opstanak i ostanak", dok su na Trgu Slavija položeni venci na spomenik Dimitriju Tucoviću.

Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, naveo je da minimalna zarada ne može da pokrije minimalnu potrošačku korpu.

"Prosečna zarada je 40 posto ispod potrošačke korpe. Pa kako da živimo i kako da opstanemo u ovoj zemlji?", upitao je Orbović.

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Zoran Stojiljković poručio je da oni već drugu-treću godinu ne traže ništa više od dostojanstvenog rada.

"Dostojanstveni rad je, da vas podsetim, da je vaš posao ugovoren, da ne radite na crno, i na nultim ugovorima od danas na sutra. Taj rad je socijalno osiguran, da vas neka socijalna prava i penzija sačekaju", objašnjava Stojiljković.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара