Ruža Popović iz Šapca godinama pomaže najugroženijima i poručuje: Volimo ljude

Da volimo ljude, da sa njima delimo, da budemo bolji i pomažemo jedni drugima, osnove su kojima nas uči vera. Baš takva je Ruža Popović koja je pre 10 godina osnovala Fond "Humano srce Šapca".

Šabac ima jedno srce koje je posebno osetljivo na potrebe drugih, "Humano srce" koje vodi Ruža Popović, žena koja u duhu radosti darivanja živi tokom čitave godine a ne samo na velike praznike.

Ova medicinska sestra, iako je u penziji, u službi humanosti radi više nego ikada, a zahvaljujući njoj u poslednjih nekoliko godina izgrađeno je oko stotinu kuća za siromašne. O lekovima, hrani i pomoći u novcu da ne govorimo.

Ruža Popović za RTS je ispričala da je na ideju da pomaže drugima došla kada je otišla u penziju jer je, kaže, osetila bezidejnost a zatim je shvatila da ima potrebu da pomogne drugima kojima je pomoć potrebna.

Šabac je, ističe, grad rasadnik humanih ljudi. "Nikad nisam naišla da me neko odbije", priča Ruža.

Fond "Humano srce Šapca" potrudilo se da nijedna trpeza na Uskrs ne bude prazna.

"Podeljeno je više od 1.500 jaja i 200 kilograma mesa, takođe i paketići sa slatkišima za decu", dodaje Ruža.

Fond trenutno radi na velikom projektu – svratištu za decu sa ulice.

"Deca pružaju svoje ručice i traže pomoć. Od Eparhije sam dobila prostor gde deca mogu da svrate da se ogreju i ručaju. Deca su najbolje sudije, oni su anđeli, njihovi osmesi i sreća mi mnogo znače", ističe Ruža Popović i dodaje da je kuća za pomoć deci sa autizmom biti otvorena tokom leta.

Ruža je bogata žena – ima troje dece, sedmoro unučadi i dvoje praunučadi. Još dvoje praunučadi je na putu. Na najveći hrišćanski praznik ima samo jednu poruku:

"Volimo ljude, osluškujmo njihove potrebe." 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво