Čestitke povodom Uskrsa

Povodom Uskrsa čestitke patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju, sveštenstvu i vernicima uputili su brojni zvaničnici.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je Uskrs srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu i vernicima.

"Uskrs je praznik vere, optimizma, ljubavi i praštanja i u tom duhu svim građanima koji slave ovaj najveći hrišćanski praznik želim da sačuvaju unutrašnji mir i neguju toleranciju u našem društvu bogatom različitostima", navodi se u čestitki.

"Briga o najbližima, zajedništvo i uvažavanje treba da ostanu osnov i temelj našeg društva i države, koja će samo zajedničkim naporima biti podjednako dobro mesto za život svih građana Republike Srbije. Hristor vaskrese!", poručila je premijerka Brnabić. 

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić podsetio je u čestitiki da je Uskrs "vreme ulaganja u zajedništvo i solidarnost, vreme istinskog poštovanja i uvažavanja".

"Uskrs slavimo s nadom u novi početak i s verom u bolje sutra, s verom u život. U godini kada slavimo osam vekova postojanja naše Srpske pravoslavne crkve i naše duhovnosti, moramo više nego ikad stati zajedno u odbrani nacionalnih interesa našeg naroda, bez obzira da li živi u otadžbini ili u rasejanju. Bez obzira na versko ili etničko poreklo, moramo zajednički raditi za dobrobit Srbije i svakog pojedinca u zemlji, zbog sadašnjih i budućih generacija, navodi se u čestitki.

Čestitku je uputila i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. 

"Neka Vaskrs, kao najveći hrišćanski praznik, svima podari mir i blagostanje. Hristos vaskrse!", istakla je Zorana Mihajlović.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović čestitala je Uskrs. 

"Građanima želim da Uskrs provedu sa porodicom, u miru, radosti i dobrom raspoloženju. Neka ovaj hrišćanski praznik - koji je simbol obnovljenog života, duhovnosti, snage i pravednosti, donese zdravlje, blagostanje, ličnu sreću i ukupni društveni i ekonomski napredak za sve građane Srbije", navodi se u čestitki ministarke Joksimović.

Ministar finansija Siniša Mali je, u njegovo ime i u ime Ministarstva, svima poželeo da u zdravlju, miru i radosti provedu praznik.

Uskrs je čestitao i potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić.

"Neka radost Uskrsa, bude nadahnuće za jačanje međusobnog razumevanja, širenja plemenitosti i stvaranje sigurnije budućnosti za svakog pojedinca. Moje misli su i sa raseljenima, a moja želja je da naredni praznik provedu na svojim ognjištima. Neka naša snaga bude u našoj slozi i razumevanju. Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrse", kaže se u čestitki.

Čestiku je uputina i direktorka Kancelarije Vlade Srbije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво