Zahtevi za izdavanje dokumenata u Beogradu i tokom praznika

Direktor policije Vladimir Rebić najavio je da će građani i za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika moći da zatraže izdavanje dokumenta na šalterima Uprave za upravne poslove u Ljermontovoj ulici. Takođe, šalteri u zgradi SIV-a 3 će primati zahteve za izdavanje pasoša u petak, subotu i ponedeljak, u periodu od 7.30 do 15.30.

Vladimir Rebić je, tokom posete šalter-sali u zgradi SIV 3 u Ulici Omladinskih brigada, izjavio da je odlučeno da pojedini šalteri budu otvoreni i tokom praznika, saopštio je MUP.

Naveo je da svakog dana na teritoriji Beograda u proseku oko 11.000 građana dođe na šaltere Uprave za upravne poslove, zbog izdavanja i preuzimanja različitih dokumenata, pasoša, ličnih karata, uverenja o državljanstvu, vozačkih dozvola, prijava boravišta i prebivališta.

Takođe, dodao je, veliki broj građana koji žive i rade van Srbije imaće mogućnost da prilikom dolaska u zemlju tokom praznika izvrše zamenu dokumenata.

Rebić je naveo da je od početka godine, na teritoriji Srbije, podneto oko 300.000 zahteva za izdavanje putnih isprava.

"S obzirom na to da su biometrijski pasoši počeli da se izdaju 2008. godine, a zbog isteka važenja, očekuje se da će do kraja godine oko milion građana podneti zahtev za izdavanje pasoša", objasnio je Rebić.

Takođe, naglasio je da je u pojedinim policijskim stanicama na teritoriji Srbije duplo, odnosno troduplo povećan broj zahteva.

"U narednom periodu povećaćemo kapacitete i ljudstvo, a sve u cilju da poboljšamo usluge i prilagodimo se potrebama građana", rekao je Rebić.

Naveo je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, omogućilo je građanima da zakažu termin za izdavanje pasoša, ličnih karata, uverenja o prebivalištu i produžetak registracije za tehnički pregled putem portala e-uprava 60 dana unapred.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво