Preminuo novinar Dejan Anastasijević

Posle duge i teške bolesti, novinar Dejan Anastasijević preminuo je u 57. godini u Beogradu, objavio je Bi-Bi-Si njuz na srpskom jeziku.

Dejan Anastasijević bio je urednik u redakciji Bi-Bi-Sija na srpskom jeziku.

Počeo je novinarsku karijeru u omladinskoj štampi sredinom osamdesetih, a bio je jedan od prvih novinara tek osnovanog Radija B92 u maju 1989. godine.

Karijeru je nastavio kao novinar nedeljnika Vreme i američkog magazina Tajm, izveštavajući sa svih ratišta u bivšoj Jugoslaviji.

U aprilu 2007. on i njegova porodica bili su meta atentatora koji su postavili dve bombe na prozor njihovog stana u prizemlju jedne od centralnih beogradskih ulica. Eksplodirala je samo jedna i čistom srećom Anastasijević i njegove supruga i ćerka su preživeli  napad. Atentatori nikada nisu otkriveni.

Anastasijević je bio i dopisnik Tanjuga iz Brisela. 

Za svoj rad dobio je nagrade "Dušan Bogavac" i "Staša Marinković". Bio je stipendista Nimanove fondacije na Harvard univerzitetu.

Važio je za odličnog poznavaoca stripa i rok muzike. Sin je dugogodišnjeg urednika Radio Beograda Slobodana Anastasijevića i brat novinarke Duške Anastasijević. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи