Nova turistička agencija na ozloglašenoj adresi – ima li razloga za brigu

Prošle godine su turističke agencije nekoliko puta prevarile turiste i ostavile ih i bez novca i bez letovanja. Uoči ovogodišnje sezone godišnjih odmora, Juta upozorava na više nepravilnosti u radu agencije "Magdalena travel".

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Juta saopštila je da se na sajtu agencije "Magdalena travel" nalaze aranžmani turističkih agencija sa kojima ova agencija nema potpisane ugovore.

Upozoravaju i da su nisu tačni podaci na sajtu ove agencije, gde piše da je "Magdalena travel" članica Jute, te da se pridržava Jutinih pravila putovanja – na šta nema pravo.

Sporno je i to što je, umesto broja licence, agencija na svom sajtu istakla registarski broj iz Agencije za privredne registre.

U turističkoj inspekciji su za RTS potvrdili da su 28. i 29. marta bili u kontroli, uočili nepravilnosti i pokrenuli prekršajni postupak protiv ove agencije.

Iako nije izgubila licencu, agencija "Magdalena travel" trenutno je zatvorena.

Vlasnik je, po svemu sudeći, odlučio da danas zatvori agenciju, a da li je to trajna odluka biće jasnije sutra – ukoliko ne bude otvorena.

Ista adresa agencije koja je prevarila 6.000 ljudi

Direktor ove turističke agencije kaže za RTS da navodi Jute nisu tačni.

Prema njegovim rečima, agencija "Magdalena travel" je subagent, odnosno posreduje u prodaji aranžmana drugih turističkih agencija sa kojima, kako tvrdi, ima potpisane ugovore.

Dodaje i da su po nalogu inspekcije ispravili sve nepravilnosti koje su postojale na sajtu.

Inače, agencija "Magdalena travel" nalazi se u Deligradskoj broj 9 – u istom prostoru gde se nalazila i agencija "Sab travel" kojoj je prošle godine oduzeta licenca za rad, kada je prevarila 6.000 putnika.

Na pitanje da li njegova agencija ima neke veze sa "Sab travelom", direktor "Magdalene travel" odgovorio je da dele isti prostor, a da je na nadležnim državnim službama da utvrđuju vlasničku strukturu.

Inače, na sajtu Agencije za privredne registre piše da je preduzeće "Sab travel" d. o. o. i dalje aktivno privredno društvo, sa sedištem u Deligradskoj broj 9.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи