Medalje u koferima mladih naučnika iz Srbije

Na 26. međunarodnom takmičenju mladih naučnika, čiji je domaćin ove godine Malezija, od osmoro učenika iz Srbije, polaznika "Regionalnog centra za mlade talente Beograd 2", sedmoro je osvojilo medalje u različitim oblastima.

Ana Mijušković osvojila je zlatnu medalju iz oblasti "life science" iz biologije i hemije, Ana Radović srebrnu iz životne sredine, a u oblasti informatike srebro je pripalo Neveni Vasilevskoj.

Bronzane medalje osvojili su Dimitrije Rajčić iz matematike, Filip Koldžić iz fizike, Veljko Đondović iz inženjeringa i Ognjen Srzentić iz oblasti životne sredine.

Polaznike "Regionalnog centra za mlade talente Beograd 2" predvode direktor Centra Nikola Srzentić i mentor Mateja Opačić.

Na takmičenju u Maleziji učestvovali su predstavnici 26 zemalja, a sledeće godine domaćin mladim naučnicima je Beograd.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво