Maj mesec matematike

Centar za promociju nauke osmi put zaredom organizuje nacionalnu manifestaciju "Maj mesec matematike M3", sa sadržajima i programima širom Srbije. Posetioce očekuje izložba o Milutinu Milankoviću i interaktivni program u centru Beograda, kao i predavanja, radionice, filmske projekcije, prezentacije i raznovrsni sadržaji širom Srbije.

Uz goste, poznate matematičare iz raznih delova sveta, maj će i ove godine najširoj publici svih uzrasta približiti matematiku i predstaviti je kao deo naše svakodnevice, saopšteno je iz Centra za promociju nauke.

U Galeriji na Andrićevom vencu, publika će biti u prilici da vidi i učestvuje u glavnom programu manifestacije "Kroz matematičke predele", uz interaktivne eksponate, predavanja, inspirativne razgovore, radionice i filmske projekcije, otvorene za sve posetioce.

U Galeriji nauke i tehnike SANU posetioci će moći da upoznaju svestranost Milutina Milankovića na izložbi "Životni ciklusi Milutina Milankovića", a u Naučnom klubu u Kralja Petra čekaju nas raznovrsna predavanja i radionice, kroz koje ćemo saznati koliko nas matematika zapravo okružuje u svakodnevnom životu.

Gosti manifestacije biće i poznati popularizatori nauke Beri Cipra, Stjuart Kolhagen i Greg Gejdž, koji će publici predstaviti nauku i matematiku iz "prve ruke". 

"Od 2012. godine trudimo se da matematiku prikažemo kroz igru, umetnost, interaktivne eksponate, naučnopopularna predavanja, radionice, filmove i druge sadržaje, a program je prilagođen svim uzrastima, bez obzira na formalno obrazovanje", saopštio je Centar za promociju nauke.

Ovogodišnjoj manifestaciji prethodio je konkurs Mapiranje matematike, na osnovu koga su izabrani najinspirativniji primeri nastave matematike i pet najmaštovitijih i najrazigranijih nastavnika Srbije.

Na matematičku mapu stavljeno je više od 90 primera dobre matematičke prakse iz 45 gradova.

Centar za promociju nauke navodi da su nastavnici matematike iskazali neverovatnu maštu i poslali mnogobrojne priče o matematici povezanoj sa umetnošću, drevnim vremenima, zanatskim veštinama, društvenim igrama, muzikom, slikama, poezijom...

Tema ovogodišnjeg "Maja meseca matematike M3" su matematika i geografija. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи