Zašto vršački penzioneri vraćaju gradu pare

Vršački penzioneri imaju veliki problem. Preinačena je odluka Višeg suda na osnovu koje im je vraćen novac od samodoprinosa za kanalizaciju, pa su sad dobijeno dužni da vrate ali i da plate sudske troškove. Gradonačelnica Vršca kaže da grad neće iako ima pravo prinudno naplaćivati sudske troškove.

Iako su iz gradske uprave u Vršcu više puta upozoravali penzionere na odluku Ustavnog suda koja govori u prilog tome da će vršački penzioneri novac koji su dobili na osnovu samodoprinosa morati da vrate uz sve pripadajuće sudske troškove – njih blizu 1.000 nije uvažilo taj apel, pa će pojedini sada morati da vrate više od 200.000 dinara.

"Tužila sam i dobila spor. Trebala sam da dobijem 17.000 dinara, međutim sa kamatom sam dobila 30.000 dinara, ostalo su dobili advokat i izvršitelj. Razgovaraću sa njima, da vidimo šta ćemo dalje", navodi Mirjana Gvozdenov, penzionerka.

Niko od vršačkih advokata koji su, pored novosadaskih advokatskih kancelarija, zastupali vršačke penzionere u sporu protiv grada, nije želeo da za RTS komentariše novonastalu situaciju.

U gradskoj upravi kažu da sada veliki broj penzionera pomoć traži u gradskoj kući.

"Ljudi postavljaju pitanja, žele da vrate novac koji su dobili ali oni ne znaju, niko ih nije obavestio i nije im objasnio da ne trebaju samo da vrate novac koji su dobili već i novac koji su dobili njihovi advokati koji se sada ne javljaju na telefone. To je prirodno, oni su završili svoj postupak onda kada su se naplatili. I zato smo juče razgovarali sa njihovim predstavnicima. Zauzeli smo stav da ne idemo u prinudnu naplatu ovih troškova", navodi Dragana Mitrović, gradonačelnica Vršca.

Petar Vuletin, predsednik gradskog udruženja penzionera navodi da je dogovoreno da se na jednom višem nivou donese zaključak na osnovu koga bi se oslobodili nekih troškova.

To znači da grad Vršac neće ići u prinudnu naplatu troškova sudskog procesa iako na to ima pravo, pa oko 3.000 penzionera koji nisu naplatili samodoprinos neće imati troškove, dok će 1.000 njih morati da vrati ono što je skinuto iz budžeta grada na njihovo ime, a po osnovu samodoprinosa, ali im grad neće naplatiti sudske troškove.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво