Nagrade grada Beograda

Na svečanoj sednici Skupštine Beograda, povodom praznika Grada, saopštene su odluke o dobitnicima "Nagrada Beograda za 2018. godinu".

Obeležavanje Dana Beograda počelo je svečanom povorkom Knez Mihailovom ulicom i polaganjem venca na spomen-obeležje na Kalemegdanu, na mestu gde je Ali Riza-paša predao ključeve grada knezu Mihailu, uz ispaljivanje plotuna. 

U Skupštini grada je održana i svečana sednica na kojoj su saopštena imena dobitnika Nagrade grada Beograda.

Dodeljene su nagrade najboljima u 12 oblasti, odnosno u 17 kategorija, dve nagrade iz stvaralaštva mladih i specijalne nagrade "Svetislav Stojanović", rekao je Nikola Nikodijević predsednik gradske skupštine na svečanoj sednici.

Ovogodišnji laureati su Jelena Lengold za književnost i prevodilaštvo, Nenad Jezdić za pozorišno stvaralaštvo, Igor Đorđević za filmsko i radio-televizijsko stvaralaštvo, za ulogu Đorđa Katića u televizijskoj seriji "Koreni", dr Aleksandar Spasić za prirodne i tehničke nauke, doktor Danica Grujičić i profesor dr Zorica Stević za izuzetne rezultate u medicini i Miroslav Lazanski za novinarstvo i mnogi drugi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво