Đorđu ispunjene najveće želje, stigli traktor i cirkular

Priča o Đorđu Markoviću iz sela Čepure kod Paraćina, koju je RTS objavio prošlog meseca, dobila je srećan kraj. Posle apela humanim ljudima, šesnaestogodišnji Đorđe, koji sa sestrom brine o bolesnom ocu i kompletnom domaćinstvu, dobio je željeni cirkular i traktor koji će mu pomoći da lakše obrađuje svoj hektar i po zemlje.

Osmeh na licu dečaka koji je sticajem životnih okolnosti prerano sazreo. Od darodavca Đorđe je dobio polovan traktor sa priključnim mašinama i obećanje da će sve neohodne popravke biti plaćene.

"Stigao je traktor, može da se radi sada malo više i da se uradi nešto i sve", priča Đorđe i ističe da je traktor dobio od "Bokija iz 'Amadeus benda'".

Posredstvom Udruženja "Paraćin, mali grad veliko srce" Đorđu je već uručen cirkular pa će umesto nadničenja po selu sada moći da od sečenja drva nešto i zaradi.

Za njega i sestru Aleksandru stiže pomoć u hrani, kućnoj hemiji, odeći. Pokretač akcije za pomoć Markovićima iz Čepura kaže da uprkos tome što ima mnogo onih kojima je pomoć potrebna ima i humanih ljudi.

"Ima humanih ljudi, stvarno ima dosta, ja se opet i ovom prilikom zahvaljujem svima koji su učestvovali u ovoj akciji za Đorđa. Tu smo i dalje za ono što Đorđu treba u narednom periodu, znači ono što je tražio – to je i dobio", naglašava Elvin Stanković Duca iz Udruženje "Paraćin, mali grad veliko srce"

Sa dvadeset hiljada dinara, kolika je očeva penzija i naknada za tuđu negu i pomoć, Aleksandra i Đorđe sada žive malo opuštenije.

Briga o nepokretnom ocu i smrt majke prošle godine ih je, kažu, očvrsla, kao i činjenica da su drugi prepoznali njihov trud da žive časno i pošteno.

Upitan ima li još neku želju, Đorđe odgovara: "Pa za sada skoro sve su ispunjene."

Udruženju "Paraćin, mali grad veliko srce" javio se i donator koji će na kući zameniti propalu stolariju. A do sledećeg proleća, obećava Đorđe, biće obrađen i svaki metar zemlje koji imaju.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 16. apr 2019, 10:06) - anonymous [neregistrovani]

UK

prica mi covek kako je dosao u london pre 40 godina da kupi traktor i vrati se kuci,jos je tu.

(utorak, 16. apr 2019, 08:48) - anonymous [neregistrovani]

Бог их сачувао!

Јесте ли приметили, браћо и сестре, колико је скроман човек срећан?