Sahrana Mire Marković u subotu u Požarevcu

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Marković biće položena u grob u Požarevcu u subotu u 15 časova, potvrdio je njen sin Marko Milošević za BK Televiziju.

Pored informacije o mestu i vremenu sahrane, navodi se i da će "biti ispunjena njena želja da počiva ispod lipe, pored supruga Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije".

Mira Marković preminula je u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije.

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je ranije danas da očekuje da vlast omogući sahranu Mirjane Marković u Srbiji.

"Ako deca budu donela odluku da se Mira sahrani u Srbiji, očekujem da će vlast da stvori uslove da deca dođu", rekao je Mrkonjić za Prvu televiziju.

Mirjana Marković je 2003. otišla u Rusiju. Srpski Interpol je za njom 2005. godine raspisao međunarodnu poternicu zbog bekstva, ali i zbog toga što se nije pojavila na suđenju za zloupotrebu službenog položaja.

Uz supruga Slobodana Miloševića, pominjala u istragama za ubistvo Ivana Stambolića i novinara Slavka Ćuruvije. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво