Čarter letovi za Grčku skoro rasprodati

Turistička sezona je na pragu. Neki se dvoume da li će na more automobilom ili avionom. Automobilisti mogu da računaju da će do Grčke ići auto-putem, ali za Tursku, Egipat, Tunis, Španiju traži se mesto više u najvljenim čarter letovima. Čak 800.000 srpskih turista se očekuje u Grčkoj koja ovoga leta mora da primeni strožu kontolu turista koji ne dolaze iz zemalja šengenske liste.

Više od 83 odsto građana Srbije planira da odmor provede u Grčkoj, prema anketi Nacionalne asocijacije turističkih agencija, što je dosadašnji rekord. Od 7. aprila počeli su sistematični pregledi na avionskim terminalima u Grčkoj pa su gužve tokom pasoške kontrole veće.

Kako kažu u agencijama, čarteri za Grčku su skoro rasprodati, naročito za ostrva, a njihova cena ostala je ista – oko 180 evra povratna karta.

"Novost što se tiče čartera je Jonska obala i, pre svega, aerodrom 'Preveza', sa kojeg možemo prevesti putnike do Sivote Parge i Lefkade, što ranije nije bilo moguće. Ovi aranžmani su izuzetno popularni i zbog jako prihvatljive cene jer je pretežno apartmanski smeštaj", ističe tur-operater Ljubiša Nešovanović.

Leto je sezona kada se najviše putuje avionom, pa je tako iz Beograda "Er Srbijom" moguće posle mnogo godina na leto otputovati direktno u Španiju i to u Madrid i Barselonu.

Još 12 novih linija očekuje domaće putnike a konkurencija u cenama leta iz Beogarda preko okeana dovela je do toga da za 430 evra možete dobiti povratnu kartu za Njujork.

"Od prvog juna kreću novi letovi, negde oko 10 odsto se očekuje povećanje čarter i lou kost saobraćaja, tako da karata ima po povoljnim cenama tokom celog leta", rekao je turistički poslenik Igor Vranješević.

Svakako treba na vreme isplanirati putovanje, a, kako kažu operateri, zbog većeg broja letova iz Niša ono može biti povoljnije nego da letite iz Budimpešte ili Temišvara.

Lou kosteri, kada se kod njih kupuju karte šest meseci unapred mogu koštati i do 25 evra po pravcu za neku od destinacija u Evropi a Niš je daleko dostupnija destinacija nego gradovi u Rumuniji ili Mađarskoj.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво