Udruženju slepih i slabovidih laptop, digitalne knjige i uređaj za čitanje

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je Udruženje slepih i slabovidih u Subotici kako bi ispunio obećanje koje je dao prilikom prethodne posete i uručio im laptop računar, 30 digitalnih knjiga i dejzer – uređaj za čitanje.

Ministar Đorđević istakao je da se Ministarstvo aktivno zalaže za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji kroz razvijanje partnerskog odnosa sa udruženjima osoba sa invaliditetom i pružanju finansijske i stručne podrške.

Kako je ministar rekao, cilj obilazaka svih ustanova koje brinu o osobama sa invaliditetom jeste da se bolje sagledaju uslovi u kojima ove osobe žive i pronađu najbolji načini za njihovo unapređenje.

"Tokom prethodne posete Udruženju u Subotici članovi su nam predočili šta je to što im je potrebno kako bi se unapredili njihovi uslovi života. Pomoću knjiga, uređaja za čitanje i laptopa, članovi Udruženja moći će da se edukuju, razonode i da zajedno provedu vreme. Ministarstvo je tu uvek da pomogne u skladu sa mogućnostima i trudićemo se da kao i do sada i u narednom periodu pružimo podršku svim udruženjima osoba sa invaliditetom u Srbiji", rekao je Đorđević.

Predsednik Udruženja slepih i slabovidih Veso Avram zahvalio je ministru Đorđeviću na poseti istakavši da su podrška Ministarstva i napor koji ministar lično ulaže za stvaranje boljih uslova života osoba sa invaliditetom ovom udruženju od velikog značaja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво