Srpski turisti spremni za praznike, Beograd dočekuje strance

Interesovanje domaćih turista za vaučere je povećano ove godine, ali će građani za praznike putovati i van granica zemlje – najviše u Beč, Budimpeštu, Temišvar, Atinu, Solun, Prag. Tokom praznika, Beograd je najpopularniji grad za grčke turiste, a stižu i gosti iz cele Evrope i sveta.

Prvi veliki turistički talas očekuje se za uskršnje i prvomajske praznike. U turističkim mestima kažu da su spremni da dočekaju goste.

Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, navodi da se veliki niz manifestacija održava na turističkim destinacijama.

"To je jako dobro jer su se ove godine tako zgodno ti datumi poklopili da praktično naši domaći turisti mogu da naprave jedan mini odmor u Srbiji i da ga zaista provedu na lep način", kaže Labovićeva.

Tokom praznika, Beograd je najpopularniji grad za grčke turiste, posebno za one iz solunske regije.

"Mi odvedemo čarter ka Grčkoj i dovedemo jedan čarter ovde i tako smo se zaigrali sa Grcima. Svakako da imamo individualnih rezervacija iz celog sveta, jer je Beograd postao ozbiljna turistička metropola i sve je jači u tome", navodi Dušan Anastasov iz agencije "Big blu".

Turisti najradije obilaze evropske gradove tokom proleća i jeseni. "Već sada su neki došli koji ostaju desetak dana, neki dolaze za same praznike. To su uglavnom Evropljani. Imamo Dance, Šveđane, Engleze, Špance, ali i jednu grupu iz Australije, jednu grupu iz Brazila i grupu iz Paname", navodi Vladimir Vlaho iz "Sabra travela".

U turizam Srbije prošle godine uloženo je 750 miliona dinara i to u 60 projekata.

Državni sekretar za turizam Miroslav Knežević navodi projekte kao što su letnje pozornice, staze za šetnju, biciklističke staze, avantura-parkovi, zip-lajnovi, osvetljavanje nekoliko pećina, uređenje turističkih atrakcija koje su i ranije bile popularne, izgradnja novih sadržaja.

"Jednom rečju, trudimo se maksimalno da turističku ponudu Srbije unapredimo kako bi svi gosti koji posećuju naše turističke destinacije odlazili zadovoljni", ističe Knežević.

Osim po Srbiji, naši turisti će za praznike putovati i van granica zemlje.

Najpopularniji gradovi su Beč, Budimpešta, Temišvar, Atina, Solun, Prag. Neki će i do Lisabona, Pariza i Barselone, a za one najplatežniji, tu su daleke egzotične zemlje, pre svih Zanzibar, ostrvo u Indijskom okeanu koje je poslednjih godina naročito popularno.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи