Deca iz Kosovskog Pomoravlja u poseti Beogradu

Grupa dece iz Kosovskog Pomoravlja je u dvodnevnoj poseti Beogradu. Pred Hramom Svetog Save dočekao ih je direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, s porukom da će Srbija nastavitii da obnavlja i gradi nove škole i podržava njihov opstanak na Kosmetu.

Svetosavski plato za prve utiske o Beogradu. Mnoga od četrdeset troje dece iz Kosovskog pomoravlja, ranije nisu bila u prestonici.

U više od 150 škola na Kosmetu deca uče azbuku, istoriju i veštine važne da bi bili uspešni za sebe, porodicu i svoju zemlju na Kosovu i Metohiji, kaže Marko Đurić.

"Ovu grupu dece sa Kosova i Metohije ugošćavamo otvarajući im vrata glavnog grada. Sa porukom svoj srpskoj deci na Kosovu i Metohiji da je Beograd njihov glavni grad, da je Srbija njihova država, koja će nastaviti kao i u prethodnom periodu da im pruža podršku, za njihov opstanak i ostanak na Kosovu i Metohiji", rekao je Đurić.

Gosti kažu da tamo žive skromnije i da nemaju ovoliko prostora za šetnju. "Kada padne prvi mrak, mi moramo kući zato što živimo u takvom kraju da je opasno", kaže Emilija Đorđević.

Uz podsećanje da se 149 škola obnavlja i grade nove u južnoj pokrajini, Đurić najavljuje i uvođenje elektronskih učionica, što je kaže, najbolji pokazatelj da država brine i pomaže.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво