Ponosne kartice za mlade sportiste u Šapcu

Više dece na sportskim terenima je želja svih a jedan od načina je i kroz pomoć porodicama sa troje i više dece. Šabački pokret "Tri plus jedan" podržali su gotovo svi klubovi u svim sportovima. Za sportiste sa "ponosnim karticama" članarina je besplatna.

Sestrama Vasić – Teodori 17, Aleksandri 14 i Simoni 11 godina, rukometna lopta je zajednička ljubav, a "Medicinar" zajednički klub. Zbog svakodnevnih treninga kažu mašina za veš se uključuje svako veče, a sportske opreme nikad dovoljno.

"Koristimo najmanje dva para majica – za salu i za napolje, dve majice puta tri to je šest, a isto toliko i šorceva, čarapa", objašnjava Aleksandra.

Njena sestra Teodora, navodi da za tu članarinu mogu da dobiju još jedan par patika ili da se kupi još koji prašak za veš.

Da podrže porodice sa više dece u klubu se nisu dvoumili. Sportska solidarnost i dostojanstvo osnovni moto, a korist obostrana.

"Ljudima koji su pokazali nacionalnu svest mi smo vratili društvenom odgovornošću, to donosi omasovljenje dece u rukometu i olakšicu roditeljima koji su radili na natalitetu", navodi Bojan Radukić, predsednik ŽRK "Medicinar" iz Šapca.

I na terenu "Mačve" fudbalera sve više. Više je i roditelja koji mogu da podrže dečje želje.

"Mnogo mi znači ova kartica jer najstarija ćerka ide na klavir, srednja na odbojku, a sin na fudbal", navodi Vladimir Bojić, iz Šapca.

Nikola Jeliki, koordinator omladinske škole FK "Mačva" iz Šapca navodi da u toj školi između 40 i 50 dečaka koristi karticu "Tri plus".

"Mada, bilo koje dete koje trenira kod nas ne plaća članarinu, da li je to jedno ili više dece nije bitno", dodaje Jeliki.

Skoro svi šabački klubovi priključili su se akciji "cena minus za tri plus". Oko 800 porodica iskoristilo je pomoć.

Boža Katić, predstavnik pokreta "Tri plus jedan" navodi da je ušteda uz pomoć kartice značajna.

"Što se tiče uštede evo ja kao otac troje dece moram da kažem članarine su između 2.000 i 2.500, dakle ta mesečna ušteda je od 6.000 do 7.500, taman za jedne patike", navodi Katić.

A sa karticom popust i na kupovinu patika. Među 30 partnera šabačkog pokreta brojne su prodavnice sportske opreme.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво