Mirović: Do kraja aprila otvaranje bolnice u Pančevu

Bolnica u Pančevu biće otvorena do kraja aprila, a u drugoj polovini ove godine počeće izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine (KCV), najavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, na dodeli ugovora o sufinansiranju i finansiranju nabavke medicinske opreme za zdravstvene ustanove u Vojvodini, čija je ukupna vrednost 1,4 milijarde dinara.

"Do kraja aprila ćemo otvoriti bolnicu u Pančevu, pa molim direktora da to prenese izvođaču. Ja ću doći do kraja aprila i više tu nema čekanja. Ja ne mogu da prihvatim bilo kakva odlaganja. Mi smo javnosti obećali da ćemo tu bolnicu otvoriti krajem novembra i molim vas da preduzemete u narednih 20 dana sve što je u vašoj, našoj i moći izvođača da se ta bolnica otvori", poručio je Mirović.

On kaže da je to jedina stvar "u kojoj je prekršio svoje obećanje da će biti poštovan odgovarajući rok".

"Možda izvođač misli da sam ja Bojan Pajtić, da se ne razumem u rokove, u cene građevinskog materijala, da se ne razumem u procedure. Ja se u sve to savršeno razumem, pa mu prenesite da ima obavezu, bez obzira šta je tamo nadzor pisao, da se maksimalno angažuje i, evo to će mu možda i novinari preneti, da do kraja aprila otvorimo pančevačku bolnicu", poručio je Mirović, rekavši da je Pokrajinska vlada i na ovom konkursu obezbedila značajna sredstva za opremanje bolnice, nabavku opreme.

Pančevačka bolnica će, uverava Mirović, izgledati evropski, a preko nacionalnih fondova će biti kupljen i novi CT aparat.

Predsednik Pokrajinske vlade kaže da je juče razgovarao s premijerkom Srbije Anom Brnabić o početku izgradnje B i C bloka KCV, te da će sve što je bilo sporno u odnosu ministarstva, Vlade Srbije i Evropske investicione banke biti otklonjeno.

"Očekujemo da banka konačno da sagalsnost na tekst javne ponude za izvođenje radova. Ako to bude tako, u drugoj polovini ove godine počeće izgradnja B i C bloka. Imamo investicije u Kliniku za kardiologiju i Klinike za neurohirurgiju KCV i za obejekat za javno zdravlje u Somboru", najavio je Mirović, naglašavajući da će nabavka medicinske opreme, u vrednosti od milijardu dinara, uticati na smanjenje lista čekanja, ali i da će nakon toga klinike u Novom Sadu biti rasterećene, a pacijenti će moći da se leče u drugim bolnicama u Vojvodini. 

Mirović je najavio da očekuje i povećanje zarada u zdravstvu.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da sada treći put tokom mandata aktuelne Pokrajinske vlade uručuju ugovore o nabavci nemedicinske i medicinske opreme zdravstvenim ustanovama, čiji je osnivač Pokrajinska vlada.

"Ovaj konkurs nas dovodi do novog koraka u zdravstvenoj politici Vojvodine, pošto smo u prethodne dve godine najvećim delom obnovili dijagnostičku opremu u ustanovama, sada idemo korak napred i pospešujemo rad operacionih sala, kvalitet lečenja pacijenata sa novim krevetima, sa novim odeljenjima sterilizacije i, možda prvi put za više institucija na teriotirji APV, kompletno opremamo neonatologiju, što je najvažnije za zdravlje naše dece, da iskorenimo liste čekanja", rekao je Gojković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво