Ambasada SAD donirala opremu MUP-u i Upravi carina

Američka ambasada u Beogradu donirala je MUP-u Srbije i Upravi carina oremu vrednu 1,2 miliona dolara.

Stefanović je rekao da će ova oprema i vozila omogućiti da jedinice MUP-a budu efikasnije i dodao da se kroz saradnju i rad sa SAD podižu kapaciteti za sprečavanje organizovanog kriminala, terorizma, narkotrafikinga...

Kako je naveo, jedan deo donirane opreme nije prikazan jer ih već koristi Kriminalistička policija.

Dodao je da se saradnja sa SAD ogleda i u velikom broju treninga koji su zajedno održali pripadnici MUP-a Srbije sa američkim kolegama.

"Oprema koju smo danas prikazali predstavlja značajan faktor da efikasnost i granične policije i kriminalističke, bude veća", kazao je Stefanović.

Skot je naveo da SAD kroz razne programe obezbeđuju Srbiji tehničku pomoć, i istakao da policije dve zemlje imaju dobru saradnju u borbi protiv narkotrafikinga, organizovanog kriminala, terorizma...

Kako je naveo, Ambasada SAD je od 2006. godine do danas poklonila MUP-u 12 miliona dolara, jedan deo kroz opremu, a jedan deo kroz obuke.

"Danas donirana oprema ojačaće Srbiju u borbi protiv šverca oružja, droge, do otkrivanja tajnih laboratorija, trgovine ljudima, terorizma...", rekao je Skot.

Tomić je naveo da saradnja Uprave carina sa SAD traje od 2005. godine, i da je u okviru te saradnje carina dobila tehničku i IT opremu, vozila, a vršene su i obuke.

"Sve to nam pomaže u borbi protiv organizovanog kriminala i šverca narkoticima", kazao je Tomić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи