Protest građana u parku Vojvode Vuka

U parku Vojvode Vuka u Beogradu okupili su se građani koji žive u okolnim ulicama i protive se pretvaranju tog dela grada u pešačku zonu.

Oni se protive da se zatvori jedan kolovoz jednoj od jedine dve preostale komunikacije na Varoš kapiji, na potezu Saborna crkva – Čubrina – Palas – Carice Milice, kao i da park Vojvode Vuka poploče "vodopropusnim" pločama i pretvori u skver.

Stanari kažu da ih niko nije pitao da li žele da žive u pešačkoj zoni, i zato su se organizovali u udruženje građana.

Među okupljenima su, pored stanara okolnih ulica, bili i poslanik DS-a Balša Božović, kao i potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe SzS u skupštini grada Nikola Jovanović.

Jedna stanrka je rekla da je problem što neće moći da im priđu ni vozila hitne pomoći i vatrogasci, na primer.

Gradski urbanista Marko Stojčić je ranije danas negirao tvrdnje da se potpuno ukida saobraćaj u pešačkoj zoni u centru Beograda, jer će on funkcionisati u delu Gračaničke ulice do Ulice kralja Petra.

Pored toga, svaki deo pešačke zone u konačnom rešenju će imati potapajuće stubiće i vatrogasna i vozila Hitne pomoći moći će da uđu u pešačku zonu, rekao je on.

Stojčić je najavio da će u narednih nekoliko dana građanima biti podeljeni leci putem kojih će moći da se informišu o tome gde će biti kontejneri i potapajući stubići, a kuda će moći da prolaze automobili.

broj komentara 0 pošalji komentar