Nove pretnje predsedniku NDNV-a

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) upozoravaju vlast i nadležne državne organe da nečinjenjem preuzimaju odgovornost za brojne pretnje kojima je ponovo izložen predsednik NDNV-a Nedim Sejdinović.

Najnovije pretnje usledile su u subotu preko društvenih mreža posle objave na Fejsbuk stranici "Srbija naša zemlja", u kojoj se Sejdinoviću preti i po nacionalnoj osnovi i naziva se "muslimanskim ekstremistom" i "srbomrscem".

"Nedime Sejdimoviću, toliko nesnosno provociraš običan svet da, ako ti neko izvuče uši, ne čudi se", poručuje se sa ove stranice. Usledili su komentari u kojima se iznose različite uvrede predsedniku NDNV-a, kao i pretnje ubistvom i proterivanjem.

Sve pretnje prijavljene su Republičkom javnom tužilaštvu, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara.

"Podsećamo da ovo nije prvi put da navedena Fejsbuk stranica poziva na linč Sejdinovića, ali i na to da su sve dosadašnje prijave koje je Nezavisno društvo novinara Vojvodine dostavljalo tužilaštvu ostale bez ikakve reakcije", navedeno je u saopštenju novinarskih udruženja.

NUNS i NDNV smatraju da je reč o organizovanim akcijama zastrašivanja, za koje, kako kažu, odgovornost nosi vlast, čiji predstavnici i sami često daju povoda da pretnje novinarima i drugim pojedinicima koji se kritički odnose prema donosiocima odluka, ali i državni organi i institucije koji su obavezni da postupaju po ovim prijavama, ali to ne čine.

Novinarska udruženja prinuđena su da zaštitu koju im ne pruža država zatraže od međunarodonih novinarskih udruženja i drugih međunarodnih organizacija, zaključeno je u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво