Predstava za srpsku decu sa KiM u Predsedništvu

Više od 140 učenika sa Kosova i Metohije bili su gosti u Generalnom sekretarijatu predsednika Republike. Za njih je Pozorište "Prkos" iz Beograda izvelo predstavu "Jazavac pred sudom".

Gimnazijalce i gimnazijalke sa KiM je u ime predsednika Republike pozdravio njegov generalni sekretar, Nikola Selaković. On je srpskoj deci koja su došla iz Kosovske Mitrovice, Kosovskog pomoravlja, Šilova, Kosovske Kamenice, Lapljeg sela i drugih mesta južne srpske pokrajine, poželeo dobrodošlicu.

"Pretpostavljam da je ovo vaš prvi susret sa ovom divnom zgradom koja je službeno sedište predsednika Republike. Uveren sam da će predstava ostati u vašem dubokom sećanju, a naročito jer prvi put u zgradi Predsedništva organizujemo jedan ovakav događaj, i to radimo za vas", rekao je Selaković srednjoškolcima sa KiM.

Selaković im je poželeo da uživaju u predstavi koju izvodi grupa mladih glumaca. Ti glumci su, kaže, verni srpskim dramskim tekstovima koje žele što više da približe našoj publici.

Predstavu izvode glumci Jakov Jevtović, Mihalo Laptošević, Dejan Stojaković i Danijel Kovačević. Kovačević je izrazio zadovoljstvo što predstavu izvodi za srpsku decu sa KiM. 

"Meni je puno srce i jedva čekam da predstava počne. Ne postoji ‘ne' za takvu stvar i srećan sam zbog toga", rekao je Kovačević.

Upitan zašto baš predstava "Jazavac pred sudom", Kovačević kaže da to veličanstveno delo Petra Kočića je svevremeno, a čije rečenice imaju identičan smisao kao i danas.

Srednjoškolci srpskih škola sa KiM su u dvodnevnoj poseti Beogradu, a njihov boravak je organizovala Kancelarija za KiM.

Deca će obići i druge institucije kulture glavnog grada, a jedna od njih je i Narodni muzej.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво