Osude zbog najnovijeg postupka Dragoljuba Simonovića

Članovi Radne grupa za bezbednost novinara iz medijskih asocijacija i udruženja osudili su postupak bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića koji je ponovo etiketirao redakciju "Žig info", čijem je novinaru Milanu Jovanoviću podmetanjem požara spaljena kuća.

Dragoljub Simonović je, nakon oslobađanja iz pritvora, preko svog privatnog profila na Fejsbuku, preneo navode portala koji vode kampanju protiv portala Žig info, navodi se u saopštenju novinarkih udruženja, uz podsećanje da je Simonović osumnjičen da je naložio podmetanje požara u kuću novinara Milana Jovanovića.

"Razumemo da prenošenje navoda sa portala nije zabranjeno, ali mislimo da čovek protiv koga se vodi postupak, i koji je pušten da se brani sa slobode, ne bi nikako smeo da se na ovaj način obraća onima koji su oštećeni u tom postupku", naglašeno je u saopštenju nakon što je urednik portala Žig info Željko Matorčević obavestio novinarska udruženja da je zabrinut za bezbednost svih članova redakcije, kao i za bezbednost njihovih poprodica.

Udruženja ukazuju da je Simović, javno pružajući podršku kampanji protiv redakcije Žig info, pokazao kako "ne menja odnos prema novinarima koji su kritički pisali o njegovom radu, čime baca senku i na sudsku odluku da mu se dozvoli da se brani sa slobode".

"Uvereni smo da zbog ovakvog ponašanja Simonovića ima razloga za preispitivanje odluke kojom je pušten da se brani sa slobode", navodi se u saopštenju koje potpisuju Udruženje novinara Srbije, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Asocijacija medija i Asocijacija onlajn medija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво