Gradovi iz Srpske pomažu Kosmetu

Delegacija Saveza opština i gradova Republike Srpske (RS) posetila je, zajedno sa zamenikom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željkom Jovićem Udruženje roditelja "Podrži me", a koje se bavi rešavanjem problema potreba porodica dece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

Udruženje funkcioniše na prostoru sve četiri opštine na severu KiM, deluje u prostoru koji je obezbeđen donacijom Vlade RS, a na inicijativu Odbora za pomoć KiM na čijem je čelu Milorad Arlov.

Kako je rekao Arlov, preneće kako ljudi ovde žive, staće iza srpskog naroda na KiM, kao što su i do sada činili, i najavio da će 26. juna početi izgradnja dnevnog centra za roditelje, članove Udruženja "Podrži me", kako bi imali smeštaj kao najugroženija kategorija stanovništa na prostoru južne srpske pokrajine.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Željko Jović je rekao da se i ne mora pričati koliko Srbi na KiM teško žive, ne samo zbog ekonomske i političke, već i pre svega zbog bezbednosne situacije.

"Nama svima mnogo znači svaki vid podrške i sam osmeh nam mnogo znači. Posebno nam znači što su sa nama naša braća i sestre iz RS. Sa nama su i uz nas", rekao je Jović.

Predsednica Udruženja roditelja "Podrži me" Ivana Rakić je izrazila zadovoljstvo posetom i podvukla da to znači da nisu sami, i da da im ovakva podrška daje snagu za dalju borbu, opstanak i ostanak.

Delegaciju čine predstavnici opština i gradova Trebinje, Jezero, Čelina, Teslić i Šamac, a planirano je da obiđu srpske sredine i manastire na Kosovu i Metohiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво