"NATO agresija u 78 slika"

U Kulturnom centru Čukarica sutra će biti otvorena izložba fotografija "NATO agresija u 78 slika", a povodom 20-ogodišnjice bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije.

Predviđen je i ciklus od 20 predavanja "Živa reč za kolektivno pamćenje".

Direktor Kulturnog centra Čukarica Miodrag Rakočević objašnjava da je 78 fotografija postavljeno zbog toga što je bombardovanje trajalo 78 dana i da će 20 predavanja biti organizovano jer je prošlo 20 godina.

Predavači će biti uglavnom funkcioneri i generali koji su tada bili aktivni, dodao je Rakočević.

Ističe da je organizator izložbe KC Čukarica u saradnji sa Vojskom a izložba će biti organizovana i u 14 gradova u Srbiji, kao i u dva grada u Republici Srpskoj.

Takođe, simbolično, sva predavanja počinju u 12.44.

Autor izložbe je Zoran Jovanović Mačak, fotograf Novosti kao i još osam njegovih kolega.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи