Željko Matorčević: Mete smo na društvenim mrežama

Urednik portala "Žig info" Željko Matorčević obavestio je Udruženje novinara Srbije da bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović, optužen da je naručio paljenje kuće Milana Jovanovića, na društvenim mrežama "targetira novinare" tog portala.

Željko Matorčević je rekao da nakon što je Simonović izašao iz pritvora i podneo ostavku na mesto predsednika Gradske opštine Grocka i sve stranačke funkcije, a koja je usvojena, na Fejsbuku se pojavljuju stranice koje vode kampanju protiv novinara "Žig infa" i televizije N1, navodi se u saopštenju UNS-a.

"Ono što je jako zabrinjavajuće je što Dragoljub Simonović preko svog Fejsbuk profila učestvuje u tom targetiranju. Podelio je fotografiju sa stranice 'Prvenstvo portal info' na kojoj se nalaze novinari 'Žig infa' sa celokupnim podacima", rekao je UNS-u Matorčević.

Kako se navodi, na fotografiji sa Fejsbuk stranice "Prvenstvo portal info" koju je Matorčević poslao UNS-u, osim njega su i novinari portala "Žig info" Milan Jovanović, Zoran Lalić i Slobodan Simić sa njihovim redakcijskim imejlom, kao i matičnim brojem i PIB-om tog portala.

Matorčević je UNS-u rekao da je "izuzetno zabrinut za bezbednost svih članova redakcije kao i za njihove porodice i da je prosto neverovatno da se napadi i dalje nastavljaju".

Osim te fotografije, na Fejsbuk stranici "Prvenstvo portal info" objavljena je i fotografija na kojoj je saradnik "Žig infa" Zoran Lalić sa pevačicom Bojanom Cvetković Šijački, kaže se u saopštenju UNS-a.

U saopštenju se dodaje da u opisu te fotografije stoji da je Lalić "prijatelj" sa pevačicom Cvetković Šijački i da se zato postavlja pitanje da li je ona njegov "doušnik za informacije" u vezi sa paljenjem kuće Milana Jovanovića.

Zoran Lalić je rekao UNS-u da je tačno da poznaje Cvetković Šijački, a da je ta fotografija iz 2015. godine.

"Imam fotografiju i sa Dragoljubom Simonovićem, što ne znači da sam učestvovao u paljenju kuće Milana Jovanovića", kazao je Lalić UNS-u.

Lalić: Zabrinut sam za bezbednost porodice

Saradnik "Žig infa" Zoran Lalić rekao je UNS-u da se iz objava na Fejsbuk stranici "Prvenstvo portal info" može "jasno zaključiti" da nju vodi brat Dragoljuba Simonovića, Slavko, saopštio je UNS.

Govoreći o razlozima tih objava, Lalić je UNS-u rekao da je na portalu "Žig info" pisao o budžetskim zloupotrebama Opštine Grocka u koje je Slavko uključen, navodi se u saopštenju.

"Nisam lično zabrinut za svoju, već bezbednost svoje porodice. Ne znam da li će mi neko prići sa leđa, kao što je oktobra prošle godine Željku Matorčeviću kada mu je polomljena jagodična kost", rekao je Lalić UNS-u.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи