Matematička formula uspeha pirotskog četverca

Učenici pirotske gimnazije trijumfovali su na republičkom takmičenju iz matematike, osvojivši sve tri nagrade. Ovaj uspeh obezbedio im je maksimalan broj poena na prijemnom ispitu.

Zlatno odličje Aleksu Stojiljkovića vodi na međunarodnu matematičku olimpijadu.

Aleksa kaže da je takmičenje bilo teško i naporno, kao i pripreme. "Ali eto, prvo mesto i odlazak na svetsku matematičku olimpijadu i položen prijemni iz matematike. To su rezultati", ističe Aleksa i dodaje da je matematika bauk, ali ne najveći.

Suština, kao i za sve drugo u životu, je mnogo rada i truda i tada je uspeh zagarantovan.

"Ponosan sam što sam u timu koji iz godine u godinu donosi velike nagrade ovoj školi, naročito u oblasti prirodnih nauka", kaže Marko Stojanović, dobitnik druge nagrade.

"Interesantan je podatak da sam ja jedini učenik u Srbiji koji za sada na sedam državnih takmičenja i isto toliko nagrada", rekao je Aleska Stefanović, koji je osvojio treću nagradu.

Vladan Vasić, dobitnik treće nagrada kaže da mu nagrada puno znači, naročito zbog toga što ne  mora da polaže matematiku na prijemnom ispitu za fakultete gde se polaže matematika.

Njihova profesorka matematike ističe da je privilegija kada imate ovakve đake.

"Oni su već od prvog razreda bili opredeljeni. Imali su jasno postavljene ciljeve, znali su da se organizuju, a pored toga su i veoma ambiciozni i talentovani. Tako da sve to zajedno, sa jednim ogromnim radom i sa njihovim naporima je dovelo do ovih značajnih rezultata", rekla je Nada Popović, profesorka matematike.

Gimnazijski četverac za nekoliko dana kreće na takmičenja iz fizike i hemije. Naporne pripreme ih ne sprečavaju da pišu poeziju, slikaju, sviraju i kako nam šeretski rekoše filozofiraju na ljubavne teme.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи