Misteriozni dim prekrio Novi Sad

Dim koji se jutros spustio na veći deo Novog Sada se povukao, ali za sada se ne zna odakle je došao i šta ga je uzrokovalo. Vatrogasci su izašli na teren sa dva vozila, ali nisu pronašli požar.

U Sektoru za zaštitu i spasavanje rekli su za RTV da je najverovatnije gorelo van grada, a dim se spustio na Novi Sad zbog niskog pritiska.

Tanjugu je ranije rečeno da su ekipe vatrogasaca i policije obišle Novi Sad, sva okolna mesta i ceo potez od sela Stepanovićeva do Kovilja, čak i Frušku goru i da nigde nije pronađen izvor požara.

Kako je preneo portal 021, iz JP "Čistoća" rekli su da nije reč o deponiji.

Prema podacima automatskih stanica koje u gradu beleže koncentracije štetnih materija u vazduhu, na mernom mestu u Rumenačkoj ulici u osam časova došlo je do znatnog porasta suspednovanih čestica PM-10, prašine i sličnog sa 40 na preko 200 mikrograma po metru kubnom.

Portal 021 piše da to govori da je bar u ovom delu Novog Sada bilo značajnijeg zagađenja vazduha, jer u uobičajenim uslovima maksimalno iznosi 50 mikrograma po metru kubnom.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво