Kopaonik, ski-trka za izgradnju Roditeljske kuće

Deci oboleloj od raka ove subote na Kopaoniku će moći da pomognu svi skijaši i borderi koji se prijave za učešće na humanitarnoj ski-trci. Trku organizuju "Skijališta Srbije" i Nurdor, a sav prihod od kotizacije namenjen je izgradnji Roditeljske kuće u Beogradu.

Pod sloganom "I ja se borim" tradicionalna zaršna trka "Skijališta Srbije" na Kopaoniku ove godine je namenjena deci oboleloj od raka. Tačno u podne, 23. marta na Karaman grebenu skijaće se za izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu.

"Svi oni koji žele da učestvuju i da pomognu ovu našu akciju mogu da se prijave putem sajta Skijališta Srbije ili na licu mesta na prodajnim mestima na Kopaniku. Učešće u ovoj trci je minimum hiljadu dinara i oni koji ne žele da skijaju, ali žele da pomognu, mogu da kupe majice ili kačkete koji se takođe nalaze na Kopaoniku na prodajnim mestima i sav prihod koji skupimo ići će za izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu", kaže Ana Jovanović iz "Skijališta Srbije". 

Nurdor za sada ima pet Roditeljskih kuća – u Nišu, Novom Sadu i tri u Beogradu. To, nažalost, nije dovoljno, jer se u prestonici od raka leče deca iz cele zemlje, ali i iz regiona.

"Što se tiče Beograda potreba u Roditeljskoj kući je dvadesetak soba, mi za sada imamo 13 i zato nam zaista fali i najvažnije je da rešimo smeštaj dece koja se dve godine leče i koja su dve godine odvojena od svojih porodica i svoje kuće. To je velika pomoć za porodice koje bi da nema Roditeljske kuće morali da žive kod rođaka, da iznajmljuju stanove ili nije se retko dešavalo da roditelji spavaju po parkovima ili po kolima zbog finansijske situacije", kaže Joland Korora iz Nurdora.   

Ovo je nastavak dobre saradnje Nurdora i "Skijališta" koji su na Kopaoniku organizovali i ski-kampove za decu koja se oporavljaju od raka. Svi koji žele da pomognu to mogu da učine uplatom na žiro račun Nurdora na broj 170-30010715000-82.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи