Beograđani, pripremite se za još veće gužve od 1. aprila

U Beogradu se trenutno radi na 27 lokacija. U planu je zatvaranje Trga republike. Kako će to uticati na gužve u saobraćaju?

Trg republike, prema planu Gradskog sekretarijata, zbog planiranih radova biće zatvoren za saobraćaj 1. aprila. Zahvaljujući takozvanom transportnom odelu plana i softverskim rešenjima, Sekretarijat ima precizne podatke kako će se posle zatvaranja pojedinih ulica saobraćaj razvijati na preostaloj mreži.

"Kada se zatvori Trg republike, dodatno opterećenje na uličnoj mreži pojaviće se na ulicama Starine Novaka, 27. marta i Despota Stefana. To znači da su to zone na koje je potrebno obratiti posebnu pažnju u smislu izmena i uspostavljanja privremenog režima", napominje Dušan Rafailović, gradski sekretar za saobraćaj.

Rekonstrukciju Trga republike izvodi Direkcija za gradsko građevinsko zemljište, a radovi su trenutno na pešačkoj zoni. Od 1. aprila doći će do obustave saobraćaja od Palate Albanija do Narodnog pozorišta, osim za trolejbuske linije.

"Obezbediće se jedan kontaktni vod kojim će se trolejbusi izvesti na uličnu mrežu do 7.00, a od 20.00 uveče će biti mreža uključena, takođe jedan vod, za povratak trolejbusa u garažu. Od 7.00 do 20.00 mreža će biti isključena, neće biti pod naponom, da bi radovi mogli da se izvode bezbedno", dodaje Rafailović.

Od Slavije ulicom Kralja Milana do Palate Albanija saobraćaće vozila na liniji 31 kao i još dva autobusa. Ispred Palate Albanija biće postavljena privremena okretnica, a u planu je izmeštanje i taksi stanice. Na preciznim mapama Sekretarijata, crvena linija označava obustavu saobraćaja, a plava izmenu režima. Za svaki mesec je pripremljen privremeni režim saobraćaja.

"To praktično znači da će ulice Trg republike, Carice Milice, Resavska i Čubrina biti zatvorene za saobraćaj, dok će ulicama Karađorđeva, Gavrila Principa, Prizrenska preko Terazija do Trga Nikole Pašića biti u privremenom režimu, kao i Slavija zbog okretanja trolejbusa", napominje Rafailović. 

U Beogradu se na 27 lokacija trenutno izvode radovi. Na 19 gradskih područja izvođači su komunalna preduzeća, a na osam privatna. Do preciznih podataka za izradu mapa Sekretarijatu je pomoglo i takozvano brojanje saobraćaja u 2015. godini.

Dinamika radova zavisi i od toga kada će koje gradilište biti završeno da bi se otvorilo novo.

Kada se završi rekonstrukcija ulice Gavrila Principa, počinju radovi na Savskom trgu u nekoliko faza. U prvoj fazi neće uticati na saobraćaj tramvaja, pa će oni saobraćati u pravcu Slavije i od Slavije ka Trgu. Plan uličnih radova i izmena biće ažuriran svaka tri meseca, ističu u gradskom sekretarijatu za saobraćaj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво