Uspeh beogradskih učenika na svetskom ekološkom takmičenju

Dvoje učenika osvojilo je zlatne medalje, a čak šestoro đaka beogradske Osnovne škole "Drinka Pavlović" i jedan iz "Gimnazije plus" plasiralo se u finale jednog od najvećih svetskih ekoloških takmičenja za osnovce i srednjoškolce.

U organizaciji Fonda za održivost života a u partnerstvu sa Uneskom, Univerzitetom Oksford, vladama nekoliko zemalja i brojnim međunarodnim organizacijama, na takmičenju je učestvovalo 1.470 učenika iz 53 zemlje, uključujući i najrazvijenije - SAD, Japan, Kinu, Veliku Britaniju, Kanadu, Tursku...

U izuzetno jakoj konkurenciji, nagrađeno je devetoro beogradskih đaka, kojima bi priznanja trebalo da budu uručena 8. jula u Viktoriji i Vankuveru.

Osim što su autori najboljih eseja s predlozima rešenja budućeg života na kopnu, predstavnici Srbije pozvani su i da učestvuju i na svetskoj školskoj debati, pod pokroviteljstvom UN, Vlade kanadske provincije Britanska Kolumbija i nacionalnih inženjerskih akademija SAD, Velike Britanije i Kine koje su domaćini Samita globalnog izazova u inženjerstvu, i koje će dodeliti posebne nagrade najboljim učesnicima školskih debata u Viktoriji i Vankuveru.

Veliki uspeh rezultat je višemesečnog rada učenika s mentorom Marinom Drndarski, poznatom profesorkom biologije, čiji su udžbenici dobili logo "Nacionalne Geografije".

Profesorka Drndarski ističe da je ovo nije samo njen uspeh i uspeh nagrađenih učenika, već i rezultat koji sigurno podiže ugled Srbije u uticajnim svetskim naučnim, političkim i ekonomskim institucijama.

U naredna dva meseca predstoji naporan rad na prikupljanju sredstava za odlazak u Kanadu, na dodelu nagrada i debatu, budući da organizatori pokrivaju samo deo troškova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво