Kako su nemački mediji izveštavali o upadu u zgradu RTS-a

Nemački mediji uglavnom su šturo, na agencijskom nivou, izveštavali o demonstracijama opozicije i upadu u zgradu RTS-a, navodi za RTS novinar "Dojče velea" Ivan Đerković.

Mediji su preneli da su "kritičari srpskog predsednika prodrli u zgradu javnog servisa", da su ih predvodili "bivši gradonačelnik Beograda" Dragan Đilas i Boško Obradović iz "desno orijentisane stranke Dveri".

I u toj kratkoj vesti se još našlo mesta za podsećanje na demonstracije koje traju od 8. decembra.

Inače, nemački mediji su proteklih nedelja sporadično izveštavali o protestima u Srbiji, povremeno se tu pokušavalo da se svemu tome dâ neki regionalni kontekst, odnosno da se povežu, ili da se bar uporede, protesti koji traju u Albaniji ili u Crnoj Gori.

U subotu je i u Berlinu održan protest "1 od 5 miliona". Kako je preneo naš izveštač, na trgu Aleksanderplac okupilo se 50-ak ljudi. Većinom su to bili mlađi ljudi, oni koji su u Nemačku došli u poslednjih nekoliko godina.

Oni su pružili podršku zahtevu da predsednik Srbije Aleksandar Vučić podnese ostavku, ali su i kritikovali zvanični Berlin zbog toga što, kako kažu, "u stvari podržava Vučića i vlasti u Srbiji".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво