Sabadoš: Nema pomeranja izbora

Predsednik Saveza jevrejskih opština u Srbiji Robert Sabadoš demantovao je navode da su izbori za rukovodstvo Jevrejske opštine Beograd (JOB) pomereni za 14. april i potvrdio da će oni biti održani kako je ranije planirano u nedelju 17. marta.

Sabadoš je na konferenciji za novinare rekao da opozvani predsednik JOB Danilo Medić širi dezinformacije da su izbori pomereni i da će medijaciju vršiti Svetski jevrejski kongres.

"To je još jedno podmetanje i krivo interpretiranje Svetskog kongresa", rekao je Sabadoš, koji je novinarima podelio pismo kongresa u kojem se navodi da zbog toga što ne postoji saglasnost o datumu izbora za rukovodstvo JOB, kongres neće učestvovati u izborima.

On je dodao da je kongres uputio i pismo ministarki pravde Neli Kuburović u kojoj traži da Ministarstvo upiše da je Dubravko Vaić postao predsednik privremene uprave JOB.

Zamenik predsednika privremene uprave JOB Brane Popović rekao je da su kandidaturu za mesto predsednika do sada podneli Medić, Aron Fuks i Aleksandar Junker, ali da će se videti da li će skupština odobriti sve kandidature.

Upitan o tome ima li bojazni da će na izborima doći do nasilja, Popović je rekao da ima bojazni, ali da se nadaju da do toga neće doći, kao i da su skup prijavili policiji i da će glasači i javnost ulaziti jedan po jedan u salu u kojoj će biti izbori.

On je naveo i da su o izborima obaveštene ambasade SAD, Izraela i Nemačke, da će među posmatračima biti nekoliko jevrejskih opština i da su pozvani BIRN, OEBS i organizacija Protiv korupcije.

Sabadoš je rekao da jevrejska zajednica osuđuje i napade na rabina Isaka Asiela.

Rabin Asiel rekao je da je cilj napada da se ocrni njegova ličnost, ali da je to skretanje sa glavnog fokusa, odnosno zloupotreba koje je radila prethodna uprava JOB na čelu sa Medićem.
On je dodao da je izmišljotina da je on povezan sa opozicijom i da se on kao rabin nikada nije bavio politikom, niti mešao u politička pitanja.

Sabadoš je na konferenciji rekao i da jevrejska zajednica osuđuje napad koji se dogodio na Novom Zelandu i da izražava žaljenje, saučešće i saosećanje sa porodicama poginulih i Islamskom zajednicom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи