Brnabić i Rojs o saradnji u oblasti kulture i obrazovanja

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa pomoćnicom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za obrazovanje i kulturu Meri Rojs o razvoju saradnje i realizaciji projekata u oblasti kulture i obrazovanja.

Premijerka Ana Brnabić je istakla da je ova poseta veoma važna jer je fokusirana na oblasti koje smatramo ključnim za celovitu transformaciju društva.

Srbija investira mnogo u reforme u oblasti kulture i obrazovanja, rekla je premijerka i dodala da je pored intenziviranja političkog dijaloga na najvišem nivou sa SAD, za nas značajno i proširenje saradnje kroz konkretne projekte, naročito u oblastima koje su za Srbiju od prioritetnog značaja, kao što su obrazovanje, kultura, digitalizacija i IT sektor.

Brnabićeva je predložila intenziviranje rezidencijalnih programa za umetnike, kao i saradnju između domaćih i američkih institucija kulture.

Pomoćnica državnog sekretara SAD je ocenila da je dosadašnja dobra saradnja u oblasti kulture i obrazovanja veoma uspešna i da je dobra osnova za dalji razvoj i nove projekte.

Rojsova je dodala da snažno promoviše i podstiče programe razmene i stipendiranja studenata i eksperata jer doprinose boljem međusobnom razumevanju, ukidanju stereotipa i stvaraju uslove za bolju komunikaciju.

Brnabićeva je ocenila da su za Srbiju investicije SAD veoma važne i upoznala je sagovornicu sa brojnim projektima u kulturi koji se realizuju u saradnji sa američkim partnerima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво