Ministarstvo: Svinjsko meso iz Starih Banovaca zaraženo trihinelom

Veterinarska inspekcija sprovela je vanredni inspekcijski nadzor u Starim Banovcima kod svih osoba i subjekata za koje je od Centra za kontrolu i prevenciju bolesti dobila obaveštenje da su mogući izvori trihineloze i preduzela sve potrebne mere. Protiv odgovornih osoba će biti podneta i prijava nadležnom tužilaštvu.

Vanredni inspekcijski nadzor sproveden je odmah po dobijanju pomenutog obaveštenja da se kod sedam osoba sumnja na zaraženost "trihinelom spiralis", a tokom istrage je utvrđeno da svinjsko meso koje je mogući izvor bolesti, potiče od svinja sa porodičnog gazdinstva iz Starih Banovaca.

Životinje su zaklane na nepropisan način u objektu mesare Darka Dražete iz Starih Banovaca koji, inače, nije odobren u Upravi za veterinu za delatnost klanja životinja, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Iz tih razloga je povučeno iz prometa i upućeno na neškodljivo uklanjanje oko 80 kilograma prerađevina od mesa, a uzorci su takođe poslati u laboratoriju radi pregleda metodom veštačke digestije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво