Radojičić: Izgradnja gondole neće narušiti zelenilo

Počela je planirana sadnja drveća u parku Ušće i tokom naredna tri dana ovde će biti posađeno 300 stabala hrasta, jasena, lipe i platana. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da u realizaciju ovog projekta nije bilo moguće krenuti bez uklanjanja određenog broja stabala i da izgradnja gondole neće narušiti prirodu i zelenilo ovog dela grada.

Gondola će omogućiti prelep pogled na naša bogatstva, drveće i reke.

"Sobzirom da je ovo peskovit teren i da ovi ljudi koji se bave ovim negovanjem naših šima vode rčuna o tome i u određenoj fazi, a ovde se radi o peščanom terenu oni moraju da se obnavljaju tj ona stabla koja imaju problem bivaju posečena a posle toga se sade nova stabla, znači to jeste proces i naš jeste cilj da imamomo još više stabala nego što ih imamamo ali nažalost morali smo ako želimo da realizujemo ovaj kapitalni projekat da ova stabla posečemo", rekao je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik kaže da je seča drveća bila svedena na minimum, da stabla koja su posečena nisu bila u dobrom stanju i da će "Zelenilo" nastaviti odgovorno da se odnosi prema svojim poslovima.

Direktor JKP "Zelenilo - Beograd" Slobodan Stanojević istakao je da je ovom poslu pristupljeno jako ozbiljno i da su poštovane sve pravne procedure.

Prema rečima gradonačelnika, izgradnja gondole, kao i pešačke pasarele od Kalemegdana do Beton hale, deo je strategije spuštanja Beograda na reke.

broj komentara 0 pošalji komentar