Mladi borci, pobednici teških bolesti uče da skijaju

Ove nedelje Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - Nurdor na Kopaoniku organizuje sedmi Zimski ski-kamp za mlade lečene od malignih bolesti.

U pratnji volontera, psihologa i instruktora skijanja, 25-oro dece i mladih, uz aktivnosti na snegu, besplatno se rehabilituje na Kopaoniku.

"Meni ovo mnogo znači zbog motorike pluća, jako sam srećan što sam ovde", kaže Ognjen Gagić,učesnik kampa.

Andrijani Jovanović je prva godina na kampu i kaže da se svi lepo druže i da su naučili da skijaju.

Nurdorov zimski kamp u trajanju od sedam dana, posebno je osmišljen, za mlade koji su se izborili sa malignim bolestima.

"To mnogo znači, zato što se druže, razmenjuju iskustva, osećaju se jačim, ne samo zato što su pobedili bolest, nego nastavljaju i dalje", kaže Vukašin Čobeljić, psiholog.

"Sva ova deca su do pre dve do tri godine bila vezana za krevet po godinu, dve dana i sad ih vidite ovde nasmejane i radosne na skijama. Pravo je zadovoljstvo raditi sa ovom decom, to su heroji kakve niste mogli ni da zamislite", kaže Ljubiša Stanić, roditelj izlečenog deteta i volonter Nurdora.

Boravak na planini, nakon iscrpljujućeg lečenja, jača samopuzdanje dece da se što pre vrate uobičajenim aktivnostima i zdravom životu.

"Podržavamo svaku aktivnost, sve što može da doprinese, ne samo deci već i svima koji su oboleli od raka da dobiju bolji tretman", kaže Slavica Lazić Vuksanović iz Nurdora. 

Skijališta Srbije organizovaće 24. marta humanitarnu trku na Kopaoniku, a sav prihod namenjen je projektu - Roditeljska kuća u Beogradu, za besplatan smeštaj i brigu o deci koja se leče od raka i njihovim porodicama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво