Udruženje "Da Se Zna": Napadnuti aktivisti tokom marša

Tokom marša povodom Međunarodnog dana žena, danas je napadnuta grupa aktivista Udruženja "Da Se Zna", saopšteno je iz tog udruženja.

Kako navode, njihovi aktivisti sa LGBT+ zastavama organizovano su krenuli na marš sa namerom da podrže ženski pokret i istaknu probleme LBT+ žena.

Na Terazijama grupu su, kako se navodi, počela da prate i snimaju dva mladića.

Usledila su homofobična dobacivanja, a napadači su, kako piše u saopštenju, više puta pljunuli Dragoslavu Barzut, izvršnu direktorku udruženja.

Policija je mladiće legitimisala, ali je, kako se navodi, nepoznato šta se sa njima dogodilo.

Udruženje traži da se odgovorni za incident adekvatno sankcionišu.

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, na centralnim beogradskim ulicama održan je protestni marš protiv svih vrsta nasilja nad ženama.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи