Otvoren prvi Informativni centar MUP-a u Beogradu

Prvi Informativni centar MUP-a otvoren je u Beogradu, u Ulici Kralja Milana 54. Resorni ministar Nebojša Stefanović istakao je da je njegova uloga centra upostavljanje bolje saradnje građana i policije.

Stefanović je naglasio da centar treba da pruži građanima sve informacije o radu policije, sve ono što običnog građanina zanima, kako bi mogli da ostvare neka od svojih prava koje policija pruža.

"Želimo da se nađemo građanima na usluzi. Ovaj centar je prvi korak ovakve vrste delovanja u široj akciji policije u zajednici koja treba građanima da približi policiju i da ih ohrabri da s policijom podele svoja saznanja i dileme", rekao je Stefanović.

Opremanje prvog Informativnog centra donacija je nemačke policije, a prostor je obezbedio Grad Beograd.

Načelnik Interventnih jedinica Nemačke Andreas Baghof istakao je da policija i građani treba da imaju partnerski odnos i da otvaranje ovakvih centar doprinosi širenju poverenja između građana i policije.

"I u Srbiji i u Nemačkoj više od 90 odsto krivičnih dela se otkrije uz pomoć građana i ta saradnja treba da se nastavi", naglasio je Baghof.

Dodao je da centar treba da bude servis građana.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво