Kolegijum RTS-a o najavama blokade zgrade RTS-a

Kolegijum RTS-a veoma dobro zna da su protesti jedan od načina na koji građani izražavaju svoje nezadovoljstvo zbog nerešavanja nekog pojedinačnog problema ili loše uređenih odnosa u društvu ili, po njihovom mišljenju, neprimerenih poteza vlasti.

Kolegijumu RTS-a je jednako tako jasna razlika između legitimnog protesta i nedopustivog pritiska na novinare i sve zaposlene u javnom medijskom servisu.

Najavljenom jednočasovnom blokadom RTS-a, sprečavanjem javnog servisa da obavlja svoj redovni posao, organizatori protesta prelaze granicu koja postoji između legitimnog protesta i nelegitimnog pritiska na sve zaposlene u RTS-u.

Kolegijum RTS-a

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 08. mar 2019, 12:02) - anonymous [neregistrovani]

protesti

Problemi građana se ne rešavaju na ulici vec na izborima. Ubeđena sam da 50%od građana koji protestuju nisi izašli ni na jedne izbore.Kada glasati imate i pravo da ptotestvujete ali ako ne glasate po meni nemate nikakva prava da se za bilo šta bunite. 

(četvrtak, 07. mar 2019, 20:01) - anonymous [neregistrovani]

Ne treba mi demokratija...

...koja je samo po "njihovoj meri"!
Uvek je izborna kradja,ako nemaju dobre rezultate na izborima i nisu na vlasti.
Siguran sam da 90% "protestanata" nije ni izlazilo na izbore!
Nisam "fan" ulicnih protesta i zvizdanja",kojima rukovode bivsi vlastodrsci!

(četvrtak, 07. mar 2019, 18:17) - anonymous [neregistrovani]

Zasto?

Time samo pokazuju kakva bi vlast bili. Srecom ih podrzava jako mali broj gradjana! Pozdrav za najbolju televiziju is kanade

(četvrtak, 07. mar 2019, 18:02) - Огњен [neregistrovani]

Не би требало ...

да блокирају РТС. Ја било какву блокаду његовог рада сматрам насиљем над новинарском професијом и очекујем од полиције да заштити имовину свих наших грађанa. Надам се да ће сви остати уздржани ако се протест и одржи али без блокаде било које врсте.

(četvrtak, 07. mar 2019, 16:48) - anonymous [neregistrovani]

Blokada

Ono sto je javna imovina niko ne sme da je dirne i drzava mora da je zastiti rts jer je najbolji i najgledaniji servis na balkanu i sire. on je
Ogledalo pristojne srbije. RTS najbolji i najgledaniji program u Makedoniji pozdrav iz (severna) .,,@.,. R.Makedonija.