Građani besni – gube i vreme i novac zbog ukidanja voza

Obustavljanjem železničkog saobraćaja između Beograda i Novog Sada, desetine hiljada građana ostale su bez prevoza do svog radnog mesta. Autobuskih linija nema dovoljno, a građani gube sate čekajući prvu liniju od posla do kuće i tako je od Stare Pazove do Novog Sada. Međutim, neka mesta su ostala potpuno odsečena od glavnih saobraćajnica.

Stanovnici Čortanovaca, Banstola i Beške i drugih mesta zatražili su da novosadsko autobusko preduzeće uvede autobusku liniju do tih mesta, pošto su obustavljanjem železničkog saobraćaja praktično ostali bez veze sa Novim Sadom – saobraća samo lokalni autobus koji ide nekoliko puta dnevno.

Predsednici opština Inđija i Novi Sad zatražili su od Ministarstva saobraćaja da reaguje i napravi plan kako bi se situacija promenila.

Postoji određeni broj linija, ali one ne idu i po nekoliko sati pa građani moraju da čekaju.

Jelena Vuković iz Čortanovaca priča da se građani nakon obustavljanja železničkog saobraćaja nalaze u jako teškoj situaciji.

"Malo je polazaka, trebalo bi da ih ima više, nisu samo Čortanovci u pitanju već i Beška. Trebalo bi definitivno pojačati broj polazaka jer ih je jako malo", objašnjava Vukovićeva.

Dodaje da se ljudi snalaze za prevoz tako što stopiraju, idu linijskim ili kombi prevozom.

Ističe da najveći problem imaju oni koji putuju za Beograd.

"Najteže je onim građanima koji putuju za Beograd jer oni moraju da idu za Banstol da čekaju prevoz, a autobuska karta od Banstola do Beograda je, ako se ne varam, oko 500 dinara u jednom smeru", objašnjava Vukovićeva.

Dodaje da je karta vozom bila znatno povoljnija.

"Radnička mesečna karta vozom iznosila je 2.300 dinara, a autobuska karta, ne do grada već do Petrovaradina, ako se ne varam iznosi oko 4.000 ili 5.000, znači duplo više, što nas generalno jako iritira jer je prevoz postao mnogo skup", ističe Vukovićeva.

Dodaje da zbog izostanka adekvatnog prevoza građani gube i do šest sati dnevno, čekajući prevoz.

Građani adekvatan prevoz nemaju od 1. februara, a očekuje se da će se problem rešiti negde u oktobru. Vrlo su besni na državu jer nije unapred napravila plan za građane, a znalo se da će doći do obustave železničkog saobraćaja.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи