Protest "Mame su mafija?"

U organizaciji Inicijative "Mame su zakon" danas je u Beogradu održan protest pod nazivom "Mame su mafija?" zbog toga "što Vlada Srbije ignoriše njihove višemesečne zahteve da se izmeni loš Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom".

Učesnici protesta okupili su se na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a zatim su krenuli u šetnju do Vlade Srbije.

Okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo "Solidarne žene", "Žene uzvraćaju udarac", "Mame mafijašice ponosne radnice", "Mame nisu mafija!", "Mame su zakon", "Ženska ljutnja, a ne ćutnja" i "Solidarno protiv seksualnog nasilja".

Poslanica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura rekla je da su u petak predstavnici Inicijative Mame su zakon Ustavnom sudu predali predlog za ocenu ustavnosti Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, kao i da ga je potpisao 31 poslanik.

"Očekujemo da će Ustavni sud da donese pravu odluku i da će ovaj zakon proglasiti neustavnim i da će se on silom naći u Skupštini Srbije", rekla je Macura.

Macura je objasnila da je u nekokoliko navrata tražila dopune dnevnog reda sednice republičkog parlamanta, ali joj to nije pošlo za rukom, pre svega, zato što vladajuća većina ne glasa da se predlog izmena i dopuna tog zakona stavi na dnevni red.

"Ovo je bila prinudna mera koju smo primenili i praktično naložili Ustavnom sudu da proceni da li je Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom neustavan", rekla je Macura.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво